Lite om historia om TOS

 • Guldlänk! Jag brukar köpa en ST/STE då och då, leka lite med den och sen inse att den saknar CLI och sälja den, ungefär. Ataris 16/32-bitarsmaskiner hade helt klart en snyggare design än Commodores dito tycker jag. Synd att TOS inte riktigt var så bra som det kunde varit. • TOS var ju något som hastade ihop. Samtidigt var ju APIerna bra (se multitos, geniva, mm). Man kan ju tex stödja moderna(re) skärmupplösningar med VDI/AES.

  När det gäller CLI så har faktiskt emutos det. • Jag känner att Sixteen/thirtytwo mobbar thirthytwo/thittytwo här.
  Vartför inte kalla forumdelen Atari enbart? • @Silwer :-)

  TT var ju inte så vanliga men givetvis får alla Atari-maskin från 16-bitar och uppåt plats här. Moddar namnet. • Angånde TIS som faktiskt betyder The Opertating System, lite skoj.
  Multi TOS skulle ju komma till Falcon men det dröjde, det var helt enkelt ett multitaskande operativsystem.
  Amigan hade ju så att säga multitaskat sen 1984, ok ibland var det tveksamt att köra fler program samtidigt på dem, bäst funkade det med skapligt med minne ich sög 3.0 eller 3.1, den sistnämnda släptes när Commodore konkat ch Amiga inc. tog över just 1200orna, men det gick åt pipan, hag hade sålt min A1200 redan.
  Men nu när det var konkurslager lite hör och var köpte jag en till men med 3.1 sim de hade, de såldes loss för bra oengar, jag valde en med runt 700mb HD och ett 030 kort som ckså var överkomliga, ok de var inte; Blizzard utan kopior men imo halt ok AcA kan de ha hetat, matte cpu 82 hade man ju plundrat från gamla mac så det tryckte man ju dit med och så minne.
  Ok jag vet man bör byta transformatorn där, sägs att de äldre vita var lite starkare än de svarta?
  Runt 2000 så sålde många gamla Amugahandlare ut sina lager, så där fick jag ett 030 kort flr A600, min A600 hade ju HD, och att få olats med allt var ett skit, då kortet trycks fast ovanpp 68000 cpun bara, udag går xet nog att fixa då man kan ha CF kort.
  Den A600 är snabbare i det dör orogrammet man kan köra ön min A1200, och den är klockad 59mhz tror jaf jämfört 1200ans 40mhz tror jag.

  1200an vill jag nog hhåa kvar men skulle vilja kunna anslyta canluga skärmar på den.
  Jag köpte även nytt tgt bord till 600 fina vita rangenter, ett til 1200an med som jag hittade. Idag, och ett spritt nytt tangentbord för A3000, som jag kanske borde låtit bli att montera flr wn 5 år sen när jag började använda min A3000.
  Inget fel oå funktion på det gamla men gulnat såklart.


Logga in för att posta
 

Ser ut som din anslutning till Vintagedatorer - forum om gamla datorer gick förlorad, vänta medan vi försöker att återansluta.