Witcher 500i Ex: Accelerator för A500 • Ser ju sjukt intressant ut detta: https://www.youtube.com/watch?v=0jyXd3BlpN8

  Nån som testat? • Jag har en som tuffar på 42MHz och en PlipBox i parallellporten.

  Lite kinkig med RAM, men jag har hittat ett 8MB som funkar på hyfsad klockfrekvens. Jag fick även sända tillbaka mitt för firmware-uppgradering. Men nu funkar det rätt bra.

  Kör Rev6-moderkort, 3.1-ROM, 1MB chip-moddat, med WB3.1 och Directory Opus Magellan II, Miami 3.2 och har en riktigt potent liten sleeper, då man inte kan se kortet och CF under RF-skölden ens. Wicher (notera stavning) lockade mig eftersom den är en riktig 68000 och således helt kompatibel med A500-program, eftersom intruktionssettet är identiskt.

  Förmodligen hade TF530 givit en ännu mer potent workstation. Men denna lär lira WHDLoad med mer exotisk maskinkod.

  Supporten är dock 98% Polska. Men Aros Retrofit där jag köpte mitt kort (svensk firma) var helt fantastiska att ha att göra med. Visst … Inte Dustin, men hjälpsam och trevlig, även att jag fick ett måndagsexemplar. Vi gör ju ändå alla detta som hobby.

  AiO • Trevligt! Jag har en TF-530 som inte vill fungera i min A500. Säkerligen en knepig revision på maskinen i fråga men det vore kul att uppgradera den till nåt snabbare som man kan köra WHDLoad eller en BBS på eller så. 1400 spänn var ju inte så farligt heller:

  http://www.arosretrofit.se/product.html/wicher-500i?category_id=24 • Precis. Och man slipper löda :) • @AiO Det också. Jag har bett Aros Retrofit maila mig när de får in ett kort på lager så blir det affär då. Superbra tips! • Gott!

  Kolla 7bit.pl om SPI-bussen de har på det. Finns redan drivrutiner för RTC, SD-kortläsare (hotplug) och MP3-decoder. Jag pulade lite med ethernet men tror att de har något på G där, så PlipBox får duga sålänge.

  De har pin-outs och hur man kopplar in dessa ‘arduino-moduler’ om du scrollar ner lite.


Logga in för att posta
 

Ser ut som din anslutning till Vintagedatorer - forum om gamla datorer gick förlorad, vänta medan vi försöker att återansluta.